Възниквант и у мен няколко въпроса след голямото изслушване във вторник

...
Възниквант и у мен няколко въпроса след голямото изслушване във вторник
Коментари Харесай

За някои разлики между нас и румънците… И евентуално - гърците

Възниквант и у мен няколко въпроса след огромното изслушване във вторник във Висш съдебен съвет и изключително след последните няколко дни (между другото, завчера отсъстваха най- " расовите " опиниън водачи на Съвета).

Вие чухте ли ясно по тв приемника през днешния ден по какъв начин гръцки вложители, представители на милиардер и корабособственик с бизнес по цялата планета, описват по какъв начин са били безусловно смазвани от Нотариуса и групата към него? Или пък по-правилно е - групата към Районната прокуратура? Като не са искаш да си „ консенсусен " и да споделиш имуществото си - вземи тия 11 формирани каузи. И освен - против тях се стоварват още Национална агенция за приходите, ДАНС, ГДБОП (сещате ли се за оня търговец на играчки, който протестираше против Гешев и Борисов?, б.а.).

Как мислите – не е ли прекалено много работа за самичък човек? Какъвто се оказа Мартин Божанов-Нотариуса незабавно след гибелта му...

А чухте ли и вие изнесеното от гръцки професор – че еди кой си спи с шефката на прокуратурата и когато той подаде сигнал против някой несимпатичен бизнес индивид, има „ 110 % “ успеваемост. Гъркът, с тип на сериозен куражлия, си застана с името и вика: " съдете ме, в случай че неистина ".

Следващият ми въпрос е: дори да допуснем, че напускащата шефка на СРП Невена Зартова е по-черна от демон, от кое място тая храброст у тая жена?! Че тя е зам.шеф на най-голямата прокуратура в страната СРП от 2014 година Т.е. – към този момент трима основни прокурори време.

Имам и още един: с цел да имаш " дупе " да постъпваш по този начин с интернационалните играчи - при всичките регулации, благоприятни условия на Европейски Съюз, европрокуратури и прочие, какво става с бай Петко, който е решил да продава примерно сладолед на Созопол? Или да отвори шивашки завод в Гоцеделчевско?

И други такива лаишко-икономически импровизации ме спохождат... Особено по адрес на тези, които доведоха страната дотук и споделят: „ е, то корупция има на всички места по света “.

Да, има, само че тезата им е долна измама, тъй като има една генерална разлика с България. Едно е да бутнеш тук таме някой %, с цел да излезе твоята оферта за обществена поръчка едни гърди пред тази на съперника, а друго е целият икономически живот на страната да е бувално захванат, високомерен и изработен на пихтия от този карцином. И безбройните му метастази в безусловно всяка една сфера - от " златните "  маски и дезинфектанти при COVID-пандемията, през окаяната несъществуваща Детска болница, до разрешителното ви за градеж.

Ако не вярвате - в действителност пробвайте да тръгнете с количка за сладолед из Созпол - и след това да потърсите институциите във ваша отбрана, в случай че случайно вземе да ви се случи нещо. Ето в този момент идва лято - уместно е...

В момента се осмелиха да приказват хората на гръцкия милиардер Джон Кустас (междувпрочем - постмортем на " основния воин " ). Ама преди този момент - спомнете си " Изамет " и „ Осемте джуджета " - където в нетрезво положение се взема решение ориста на фабриката. А на един индивида в болница, останал без бъбрек, прокурорите разписват да му влезе нотариус, да му изповядва... раздялата със собствеността му.

Спомнете си „ Белведере " и арбитър Румяна Ченалова, която еднолично взема решение какво ще става с алкохолния колос у нас (накрая излезе чиста и осъди прокуратурата).

Спомнете си оня немец с фотоволтаичен парк, на който му се явява с момчетата си лицето, известно като Митко Каратиста, и плаши непосредствено представителите на законния притежател с „ преден конфликт с основния прокурор “.

Мислите ли, че тези групи, най-вече от чужденци, са единствените, " ощастливени " с внимание от машината на нотариусоподобните? Или може би българските си траят?

А по какъв начин ли е тогава в енерегетиката? Или в огромните инфраструктурни планове? Мислите ли, че тази паплач – тъй като това е думата, случайно е проспала най-големите бизнеси и е оставила там да се развиват умерено, на пазарен принцип най-можещите, най-иновативните въобще – най-заслужилите?

Съответно – репресирането или напряко прогонването на де що има естествен шеф, или вид Б – обезкръвяването му от всякакви „ Нотариуси “, дребни Нотариусченцета или големи Нотариусища, по какъв начин рефлектират върху цялостния живот на популацията. Същото това население, което по този начин и отхвърля да резбере каква е връзката сред „ чиста “ правосъдна система и размера на комата самун на масата.

Всъщност тъкмо също ни го сподели гъркът, проф. Каламарис, сутринта по Нова тв:

" Ако ние не оправим правовата система, не допринесем за нея, няма да имаме нито медицина, нито обучение... Всичко ".

Я! Ама тази теза не ви ли наподобява на една друга? На Моника Маковей, която преди време почна активността си в Румъния тъкмо под лозунга:

" Изчистим ли правосъдната система, тя ще почисти всички останали. “

Междувпрочем, същите кафяви лай**мети, които по поръчка на " нотариусите " и през днешния ден мачкат съдии у нас, я назоваха „ румънското менте “ и я обливаха с... каквото се сетите при визитите й.

Ще кажете: блабла на румънски - просто приказки. Без въобще да се отдавам на исторически наивизъм или да пренебрегвам съществуващите проблеми на Север – минавали ли сте през Румъния скоро? Намирате ли разлики? А намирахтге ли сред нас и тях примерно преди едни 30 години?

Това са просто въпроси... Не е неприятно с изключение на управлението на прокуратурата, Висш съдебен съвет, политиците, оная новоучредена комисия, министъра на Министерство на вътрешните работи, който уволнил " Нотариуската ", пък те я върнали и незнам си към този момент още кой, да си ги зададе и елементарният жител. Който все по този начин не намира връзка - с какво е значимо господство на правото за стомаха.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР